/ Pametne karijere

Croatia sponzor ovogodišnjeg STEM Gamesa

Croatia osiguranje mladim, inovativnim profesionalcima radom na izazovnim projektima želi omogućiti da maksimalno iskoriste vlastite znanja i vještine, a upravo su STEM Games izvrsna inicijativa koja pred studente postavlja probleme i zadatke koji služe kao podloga za ulazak na svijet rada.

Ovogodišnje natjecanje je okupilo 1600 studenata iz Hrvatske, BiH i Njemačke s više od 15 fakulteta. Takve brojke opravdavaju status STEM Gamesa kao najvećeg regionalnog natjecanja studenata na području znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM). Uz odmjeravanje snaga u znanju i sportskim disciplinama, sudionici STEM Gamesa imali su i priliku dodatno se educirati kako bi išli u korak s trenutnim zbivanjima i trendovima u svome području. 

Croatia osiguranje sudjelovalo je na natjecanju kao generalni sponzor te se predstavilo najboljim studentima STEM područja kao atraktivno mjesto za razvoj karijere inženjera. CO mentori i članovi žirija iz prve ruke natjecateljima su prenijeli svoja iskustva i znanja, približavajući mladim talentima Croatiju kao kompaniju u kojoj rade najbolji stručnjaci i u kojoj su STEM znanja dobrodošla u različitim područjima poslovanja, od IT-a, preko aktuaristike, kontrolinga do upravljanja rizicima.

„Zajedno s ostalim STEM mentorima bili smo podrška studentima u rješavanju zadataka, ali i pomoć pri izradi finalnih prezentacija. Povezali smo se sa studentima koji su pokazali zavidna znanja i vještine a mislim da smo i mi njima pokazali da je Croatia osiguranje mjesto gdje mogu razvijati svoju karijeru inženjera“, rekao je Nikola Badrov, specijalist za aktuarske poslove životnih osiguranja koji je zajedno s kolegom Filipom Paradžikom, također specijalistom za aktuarske poslove, kroz nekoliko dana bio mentor studentima u rješavanju zahtjevnih STEM zadataka.

„Industrija osiguranja se ubrzano transformira i digitalizira te koristi nove tehnologije kao izvor svoje konkurentske prednosti. STEM Gamesi su mjesto gdje se može sresti ljude koji će biti nositelji budućeg razvoja. I zato smo mi, Croatia osiguranje, danas ovdje“, istaknula je Matija Subašić Maras, direktorica Sektora za ljudske potencijale, koja je bila i u žiriju STEM Gamesa.

Pročitaj slične priče
 • Kroz posao u prodaji do uspješne karijere. Pogledajte tri sjajne priče!

  Rad u prodaji idealan je za razvijanje pregovaračkih vještina koje će vam dobro doći u bilo kojem poslu, ali i svakodnevnom životu. Naučiti ćete dobro upravljati vremenom, kao i postavljati prioritete kojima ćete se posvetiti na tjednoj, mjesečnoj i godišnjoj bazi. Naučit ćete i kritički razmišljati što je jedna od temeljnih vještina koja vam omogućava da donesete vrijednosni sud o stvarima koje čujete ili vidite.

  Kroz posao u prodaji do uspješne karijere. Pogledajte tri sjajne priče!
 • Obiteljski dan Croatia osiguranja

  Obiteljski dan Croatia osiguranja održava se jednom godišnje diljem zemlje te na njemu okupljamo zaposlenike zajedno sa njihovim najbližima jer bez njihove podrške, mi zaposlenici ne bismo mogli predano i zadovoljno raditi i postizati iznimne rezultate. Svake godine povezujemo one koji nam znače najviše u životu, uz niz personaliziranih poruka Hvala ti za svakog zaposlenika.

  Obiteljski dan Croatia osiguranja
 • Kako nam je raditi od kuće

  Ako se rad od kuće prihvati jednako ozbiljno kao rad u uredu te ako postoji dobra komunikacija s timom i odlična podrška voditelja, kakvu ja imam, rezultat je zagarantiran

  Kako nam je raditi od kuće
PRIKAŽI JOŠ PRIČA