/ Pametne karijere

Croatia sponzor ovogodišnjeg STEM Gamesa

Croatia osiguranje mladim, inovativnim profesionalcima radom na izazovnim projektima želi omogućiti da maksimalno iskoriste vlastite znanja i vještine, a upravo su STEM Games izvrsna inicijativa koja pred studente postavlja probleme i zadatke koji služe kao podloga za ulazak na svijet rada.

Ovogodišnje natjecanje je okupilo 1600 studenata iz Hrvatske, BiH i Njemačke s više od 15 fakulteta. Takve brojke opravdavaju status STEM Gamesa kao najvećeg regionalnog natjecanja studenata na području znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM). Uz odmjeravanje snaga u znanju i sportskim disciplinama, sudionici STEM Gamesa imali su i priliku dodatno se educirati kako bi išli u korak s trenutnim zbivanjima i trendovima u svome području. 

Croatia osiguranje sudjelovalo je na natjecanju kao generalni sponzor te se predstavilo najboljim studentima STEM područja kao atraktivno mjesto za razvoj karijere inženjera. CO mentori i članovi žirija iz prve ruke natjecateljima su prenijeli svoja iskustva i znanja, približavajući mladim talentima Croatiju kao kompaniju u kojoj rade najbolji stručnjaci i u kojoj su STEM znanja dobrodošla u različitim područjima poslovanja, od IT-a, preko aktuaristike, kontrolinga do upravljanja rizicima.

„Zajedno s ostalim STEM mentorima bili smo podrška studentima u rješavanju zadataka, ali i pomoć pri izradi finalnih prezentacija. Povezali smo se sa studentima koji su pokazali zavidna znanja i vještine a mislim da smo i mi njima pokazali da je Croatia osiguranje mjesto gdje mogu razvijati svoju karijeru inženjera“, rekao je Nikola Badrov, specijalist za aktuarske poslove životnih osiguranja koji je zajedno s kolegom Filipom Paradžikom, također specijalistom za aktuarske poslove, kroz nekoliko dana bio mentor studentima u rješavanju zahtjevnih STEM zadataka.

„Industrija osiguranja se ubrzano transformira i digitalizira te koristi nove tehnologije kao izvor svoje konkurentske prednosti. STEM Gamesi su mjesto gdje se može sresti ljude koji će biti nositelji budućeg razvoja. I zato smo mi, Croatia osiguranje, danas ovdje“, istaknula je Matija Subašić Maras, direktorica Sektora za ljudske potencijale, koja je bila i u žiriju STEM Gamesa.

Pročitaj slične priče
  • Croatia pruža priliku za rad u timu koji predvodi digitalnu transformaciju industrije osiguranja

    Poziciju tržišnog i digitalnog lidera Croatia osiguranje potvrđuje iz dana u dan inovativnim projektima kojima transformira način poslovanja i pomiče granice osigurateljne industrije. Tek jedno u nizu rješenja koje potvrđuje da je tome tako je LAQO, prvo hrvatsko 100% digitalno osiguranje. Da nas u budućnosti očekuje niz inovacija koje će promijeniti način na koji doživljavamo osiguranje su i značajna ulaganja u proces digitalne transformacije te InsurTech studij, koji je CO pokrenulo u suradnji s FER-om. O planovima za budućnost, Croatia osiguranju kao poslodavcu, HR projektima te društveno odgovornoj dimenziji poslovanja razgovarali smo s Ivanom Bilaćem, direktorom Sektora za upravljanje ljudskim potencijalima.

    Croatia pruža priliku za rad u timu koji predvodi digitalnu transformaciju industrije osiguranja
  • Kroz posao u prodaji do uspješne karijere. Pogledajte tri sjajne priče!

    Rad u prodaji idealan je za razvijanje pregovaračkih vještina koje će vam dobro doći u bilo kojem poslu, ali i svakodnevnom životu. Naučiti ćete dobro upravljati vremenom, kao i postavljati prioritete kojima ćete se posvetiti na tjednoj, mjesečnoj i godišnjoj bazi. Naučit ćete i kritički razmišljati što je jedna od temeljnih vještina koja vam omogućava da donesete vrijednosni sud o stvarima koje čujete ili vidite.

    Kroz posao u prodaji do uspješne karijere. Pogledajte tri sjajne priče!
PRIKAŽI JOŠ PRIČA