Ekspert za razvoj proizvoda - aktuar (m/ž)

Zagreb

Voljeli bismo se pojačati novim članom tima na poziciji eksperta za razvoj proizvoda - aktuara u Sektoru za razvoj proizvoda i preuzimanje rizika.

Ivana Kolovrat Attias, viši specijalist za razvoj proizvoda - aktuar, u Croatia osiguranju zaposlena već tri godine, lani se priključila Sektoru za razvoj proizvoda i preuzimanje rizika.

U Croatia osiguranju zaposlena sam više od tri godine i definitivno mogu reći da je ovo kompanija koja zaposlenicima pruža mnoge prilike za napredovanje i razvoj karijere, potiče rast unutar sektora i širi znanja i izvan organizacijske jedinice kroz krosfunkcionalni i timski pristup radu.

Sektor za razvoj proizvoda i preuzimanje rizika bavi se naprednim analizama rizika i najnovijim metodama izračuna premije, a zasniva se prije svega na razvoju prediktivnih i optimizacijskih modela te je izvrsno mjesto za usavršavanje znanja i profesije. Posao je zanimljiv i kreativan, izazovan i dinamičan, a uvijek možeš računati na podršku kolega. Ukratko, za jednog aktuara ovo je izvrsna prilika za vlastiti razvoj i nadogradnju svojih stručnih znanja.”

Broj izvršitelja

 • Jedan izvršitelj/ica

Vrsta radnog odnosa

 • Rad na neodređeno (probni rok od 6 mjeseci) 

Odgovornosti

 • razvoj i održavanje prediktivnih modela za ocjenu rizika i izračun premije neživotnih osiguranja
 • razvoj modela za izračun i projekciju troškova poslovanja kompanije
 • izračuni i vrednovanje financijskih obveza kompanije temeljem razvijenih modela rizičnosti
 • izrada različitih financijskih analiza, testnih scenarija, back-testing kalkulacija, testova elastičnosti i sl. iz područja razvoja osigurateljnih proizvoda neživotnih osiguranja
 • suradnja s vanjskim tijelima i organizacijama na razvoju i unapređenju poslovanja iz domene aktuarskih poslova. 

Uvjeti

 • VSS - PMF, ekonomija
 • ovlaštenje za obavljanje poslova ovlaštenog aktuara
 • najmanje 5 godina radnog iskustva na aktuarskim poslovima ocjene rizika i izračuna premije
 • dobro poznavanje i korištenje Microsoft Excela, kao i ostalih alata Office paketa
 • aktivno znanje engleskog jezika.

Prednosti

 • poznavanje aktuarskih softvera (Emblem, Radar)
 • poznavanje R statističkog alata
 • razumijevanje koncepta statističkih tehnika u istraživanju tržišta, uključujući kompleksne analize podataka.

Ako ste zainteresirani za navedenu poziciju i ispunjavate uvjete, prijavite se najkasnije do 3. 7. 2020., do kraja dana.

Prijavi se

Prednosti rada u Croatiji

O budućnosti razmišljamo zajedno

Plaće i nagrade
Plaće i nagrade

U Croatiji su plaće veće od prosjeka u industriji. Cijenimo i prepoznajemo najbolje te redovito nagrađujemo njihove sjajne rezultate. Svake godine više od 25% naših zaposlenika dobije jednokratnu nagradu ili bonus, uz božićnicu, uskrsnicu, regres i prigodnu nagradu za rođenje djeteta.

Tvoja budućnost
Tvoja budućnost

Znamo koliko je važno misliti unaprijed te potičemo dobrovoljnu mirovinsku štednju u ukupnom iznosu do 1200 kuna godišnje. Uplatiš li u štednju 100 kuna ili više, mi dodajemo još 100. S nama je budućnost sigurnija. 

Briga o zdravlju
Briga o zdravlju

Čeka te polica dodatnog zdravstvenog osiguranja s uključenim godišnjim sistematskim i specijalističkim pregledima. Važno nam je i zdravlje tvoje obitelji te smo im osigurali povoljnije police dopunskog i dodatnog zdravstvenog osiguranja.

Rast i razvoj
Rast i razvoj

Razvoju karijere svakog našeg zaposlenika pristupamo individualno. Usmjeravamo i razvijamo potencijale i zajedno postižemo najbolje rezultate. Dajemo ti priliku da odrediš svoje profesionalne interese, koji mogu utjecati na razvoj tvoje karijere.

Učenje i usavršavanje
Učenje i usavršavanje

U Croatiji možeš učiti od najvećih stručnjaka. Zahvaljujući našoj suradnji s vodećim obrazovnim institucijama, kao što su FER i IEDC - Bled School of Management, uz dobre rezultate možeš dobiti priliku unaprijediti svoja znanja.

Sport i druženje
Sport i druženje

Prepoznajemo i cijenimo ono što je važno našim zaposlenicima te svake godine organiziramo Obiteljski dan na kojem diljem zemlje okupljamo Croatijin tim i naše najbliže, kao i raznovrsna sportsko-rekreativna događanja, među kojima su najpoznatiji Sportski susreti Adris grupe.